Start   Information   Gästbok
 Nyheter   Medlem   Länkar 
 Arkiv   Kontakt   
 
Nyheter

2 Februari

Så där, då har vi till slut fått lite ordning på nästa arrangemang. Som tidigare är vi på Restaurang K6.

Banden:
Calis – Är ett enmansband bestående av Carl-Johan Hedlund från Falköping. Han beskriver sin musik som ”power-melodic gameboy pop”. Gillar man annan fartfylld bitpop som SMK och Ninjaspark kommer man älska det här.
Lite smakprov kan ni få här:
www.myspace.com/calis902

Etna:
Någon skrev Värmländsk skogssynt men vi tycker funkig electro passar bättre som beskrivning. Etnas medlemmar Ismael Ataria och Ken Magenta blandar sin elektroniska ljudbild med sång, rap och poesi och när Etna uppträder kan vad som helst hända. Ett litet smakprov (instrumentalt) hittar ni här:
www.myspace.com/calis902


Dj´s under kvällen kommer från Radium.

Fakta:
När: Fredagen den 2 februari
Var: Restaurang K6 (kungsgatan 6)
På scen: Calis och Etna (prel speltid är 23.00 och 24.00)
Entré: 60:-, leg 18 år.
Tid: 21 – hm ja, vi har blivit lovade öppet till 02 men reserverar oss för ändringar.

Vi syns
Radium besättning


28 November | Årets sista

Hallo,

Åren går fort och Radiums sista event för sitt femte levnadsår närmar sig. Om drygt 2 veckor så smäller det. Vi har bokat två högaktuella band, på scen blir det nämligen elektropop och ebm i form av banden Hype & Cryo. Dansgolvet kommer att styras av någon ur Radium Crew.

Information om banden:

Cryo
Ãr ett projekt av Martin Rudefeldt, som grundades år 2002. I sin lägenhet hemma i Malmö började han att skapa elektronisk musik, med målet att musiken skulle fungera såväl som hemma i stereon så som på dansgolvet. Efter en tid fanns det tillräckligt med material för att söka skivkontrakt, och hos skivbolaget Progress Productions har debutskivan 'Cryogenic' getts ut. En electro/ebm platta med referenser till både kyla, mörker och vocoders. Tysk media, bl.a. Sonic Seducer utsåg debuten till vårens platta!

Cryo rekommenderas till er som bl.a. uppskattar Covenants andra platta 'Sequenser', men också Front 242s mästerverk 'Tyranny For You'. Spelningen hos oss här på Radium är dock inte den första i Värmland, i somras närvarade de nämligen på Arvika Festivalen och fick ett väldigt gott omdöme. Smakprov från debutskivan finns att ladda ner på skivbolagets hemsida:
www.progress-productions.com/downloads.php

Hype
Elektropop från Malmö som de allra flesta såkerligen redan har hört talas om. Sångaren Robert Enforsen år ett vålkännt namn inom den svenska elektroniska musikscenen, bl.a. som sångare i legendariska synthbandet Elegant Machinery. Hype bildades efter att EM lade ner och musiken kan beskrivas som ett något hårdare Elegant Machinery - elektronisk popmusik när den är som bäst!

Debutalbumet "Desperately Yours" släpptes under våren 2006 på bolaget Progress Productions och har genomgående fått mycket bra kritik. Med på skivan gästar också Toril från Alice In Videoland (kommer också att närvara på konserten hos oss) och mannen bakom klassikern Living on video dvs. Trans-X. Smakprov från debutskivan finns att ladda ner på skivbolagets hemsida: www.progress-productions.com/downloads.php www.hype.st

Övrigt:
Då båda banden tillhör Progress Productions stallet så kommer dess representant att finnas på plats och sälja både skivor och t-shirts till flörmånliga priser.

Korta fakta:
Vad: Club Radium, på scen Cryo & Hype När: 9 december, 21.00 – 02.00
Var: K6 (kungsgatan 6)
Entré: 50:- leg 18 år
Obs: Inget medlemskrav!

Övrig info: Radium söker nya medarbetare som är intresserade av att hälpa till med föreningen. Känner du ett intresse för att vilja delta tevka inte utan maila till oss på info@clubradium.net och berätta lite om varför just du vill hjälpa till. Observera att allt arbete i föreningen är på ideell basis, vi gör det här för att det är roligt! :-)


Med vänlig hälsning
Radium besättning

24 September | Radium goes bit-pop


Fredagen den 6 oktober blir det bit-pop på K6 scen, en helkväll för alla er som gillar Slagsmålsklubben, Pluxus, 047 etc. Båda banden blev i dagarna klara för Oslo Synthfestival (ElektroStat).

Band:
Ninjaspark har sina rötter i Helsingborg och har gjort sig ett namn på den elektroniska scenen på väldigt kort tid genom sina spektakulära liveshower och sin glada och dansvänliga musik. De har bland annat turnerat med Slagsmålsklubben och nått ända till den japanska radions playlist. I somras spelade de inför en extatisk publik på Arvikafestivalens campingscen och nu kommer de tillbaks till Värmland för att visa upp sin unika mix av naiv TV-spelmusik och punkig scenattityd. www.ninjaspark.se

Synthetical, från Göteborg, gästade faktiskt Karlstad, och K6, tidigare i år tillsammans med Frej från SMK. Bandet består av TV-spelsskadade Gustav och Jos deras musiken kan beskrivas som bit-pop med lite 80´s synth. www.myspace.com/syntheticalpop.

Dansgolvet som denna gång blir mycket elektroniskt styrs med järnhand av Dj Jens från Radium.

I nedre bar kommer det bli lite ”mörkare” tongångar för er som kanske tycker det blir lite för blippigt där uppe;)

Fakta:
När: Fredag 6 oktober 21.00 – 01.00 (ev 02.00)
Var: K6 (kungsgatan 6)
Entré: 60:-, leg 18 år

Med vänlig hälsning
Radium besättning

Kommande:
Lördag 9 dec Hype och Cryo

24 Augusti | Hösten -06 på Club Radium.


Vi har börjat komma över kårens död nu och kör på med nya krafter. I höst blir det lite förändringar så som lokalbyte och fler liveband. Vi flyttar till K6 där vi haft ett par arrangemang tidigare. K6 kommer i höst ha tillstånd för dansgolv och öppettiden förlängs till 02.00. Vi kommer även ha lite lättare att ta dit liveband.

Höstens klara datum:
8 september – Dj kväll
6 oktober – Band tba
9 december – Band tba
Det kan tillkomma fler datum under hösten.

Korta fakta dj-kväll:
När: 8 sept, 21.00 – 02.00
Var: K6 (kungsgatan 6)
Entré: 50:- leg 18 år

Med vänlig hälsning
Radium besättning

30 Juni 06 | Festivaltema


Vår vana trogen kör vi en festivaluppvärmning. Det blir en kväll med i huvudsak artister som spelar på årets upplaga av Arvikafestivalen. Dj´s kommer att vara Radiumbesättning och Danijel från Bigmouth. Platsen är Victoria som har happy hour (öl 29:- och 25% på meny) till (åtminstone) 22.00 och de har numera en liten uteservering.

Korta fakta:
När: Fredagen den 30 juni, kl. 21.00 – 02.00
Var: Victoria (kungsgatan 20)
Entré: 40:- + 18 år

Vi ses
Radium besättning

12 April 06 | Spetsnaz på scen


Äntligen kan vi bjuda på livespelning igen. Den 5 maj bjuder vi återigen in Spetsnaz för ett gig. Bandet har gjort två tidigare spelningar som varit mycket uppskattade. Gruppen är just nu aktuella med CD´n "Totalitär", en platta som går i samma stil som förra (Grand design) dvs stenhård EBM. Temat på plattan är just Totalitär och det visuella går i samma stil. www.spetsnaz.se lyssna och/eller köp »här«

Biljetter:
Tidigare var det krav på förköp. Detta gäller inte längre….Det är bara att dyka upp :)! Finns det plats för mer gäster efter spelningen kommer vi ha eftersläpp.

Korta fakta:
När: Fredagen den 5 maj
Var: Victoria (kungsgatan 20)
Entré: 70:- + förköpsavgift, biljetter säljs på Megahertz
Leg: 18 år

Vi ses
Radium besättning

29 Februari 06 | Clubbkväll på Viktori - tema COVENANT.

Dags för en ny clubkväll i Radiums regi. Vi har letat upp en ny lokal som vi vill pröva om den funkar. Det är restaurang/bar/nattclub Victoria som ligger på Kungsgatan 20. Lokalen har två våningar med dansgolvet i källarplan och vi hoppas ni kommer gilla den.

Tema Covenant:
Sveriges och en av världens ledande synthgrupper släpper nytt och vi tycker det är värt att uppmärksammas. Vi kommer få ett par skivor för utlottning (det lönar sig att komma tidigt) och det kommer spelas en hel del Covenant under kvällen. Det nya albumet ”Skyshaper” släpps den 1 mars på Subspace Communications och föregås av singeln ”Ritual noise”. www.subspace.se www.covenant.se

Dj´s för kvällen är gästande Oscar, från Necro Facility, och Radium besättning.

Korta fakta:
När: fredagen den 3 mars
Var: Victoria, Kungsgatan 20 (mellan Arena och Stadshotellet)
Entré: 40:- leg 18 år

Vi ses
Radium besättning

22 Januari 06 |

Den 3 februari kör vi den sista festen på Kåren. Som alla kanske har läst så har studentstyrelsen beslutat att lägga ner Kåren. Ett beslut som tyvärr var väntat men likväl mycket ledsamt. Så ta sista chansen att lyssna på bra musik och dricka stans billigaste öl.

Vi arbetar på att hitta ny lokal och har lite på g. Vi fyller ju 5 år i år och kommer förhoppningsvis kunna bjuda på något riktigt smaskigt senare i vår.


Banden som äntrar vår scen 3 feb (liveband från ca 23.00):

Mind:state
Sveriges senaste synth- futurepop export. Mind:state har nyligen fått skivkontrakt på AlfaMatrix (hem åt bl. a Sero.Overdose och Leaether Strip) och släpper sitt debut album senare i vår. Bandet är aktuella på samlingen ”Cyberl@b 5.0” med låten ”Close your eyes”. M:S har levererat musik sedan 2002 och musiken kan beskrivas som EBM/futurepop i samma skola som Assemblage 23. Lyssna på bandets hemsida (”Mother Father mix” rekommenderas): www.mind-state.com

Canis Lupus
Det var ett tag sedan vi hade ett gothband på vår scen men nu är det dags igen. Canis är inte direkt några nykomlingar utan har spelat sedan -99 och släppt ett par demos, senast ”Chasing the gods” 2005. Bandet spelargotrock i stil med Fields och Sisters. Lyssna på bandets hemsida (Black magic dance och Sedative rekommenderas): http://canislupus.ath.cx/index.html

Kvällens dj´s är besättning ur Radium.

Utlottning:
Vi har fått två ex. av skräckpoeten Iodine Jupiters nya bok (+promokit) att lotta ut. Det är en samling med poesi och prosa levererat med hans skarpaste omvärldsbetraktelser, sina vackraste skräckromantiska landskap och sina mest fascinerande språkliga labyrinter någonsin. Med boken följer en bonus-DVD, där bland annat den nya skräckrock/poesifilmen ”Under De Blodröda Skuggorna” ingår.

Korta fakta
När: 3 februari - kl. 21.00 – 02.00
Var: Kåren
Entré: 70:- leg 18 år samt medlemskap (medlemskap är gratis – klicka på länken ”medlem” och fyll i uppgifterna (kvittofunktionen kan krångla men uppgifterna registreras).

Klart vi ses
Radium besättning


Kommande:
Mars: Prel. klubbkväll på K6
April: Prel. 5-årsfest

4 Januari 06 | Nytt år och nya arrangemang.

Den 3 februari kör vi den sista festen på Kåren. Som alla kanske har läst så har studentstyrelsen beslutat att lägga ner Kåren. Ett beslut som tyvärr var väntat men likväl mycket ledsamt. Så ta sista chansen att lyssna på bra musik och dricka stans billigaste öl.

Vi arbetar på att hitta ny lokal och har lite på g. Vi fyller ju även 5 år i år och har förhoppningsvis något riktigt smaskigt att bjuda på i vår.

Mer info kommer.

Vi ses
Radium besättning

21 November 05 |


Dags för årets sista spelning i vår regi och vi är mycket glada att presentera en favorit i repris och en nykomling. Det är Alice in Videoland och Thermostatic som gästar oss på kåren den 2 december.

Alice in Videoland
Som kammade hem priset för årets nykomling på SAMA förra året har nyligen släppt sitt andra album ”Outrageous”. Albumet tar vid där debuten ”Maiden voyage” slutade. Blandningen av synth, pop, disco och punk finns kvar men
i en mer koncentrerad, tyngre och tuffare produktion. AIV är ett grymt bra liveband som inte bör missas.
www.aliceinvideoland.net

Thermostatic
Släppte i våras albumet ”Joy-Toy” och det var länge sedan man såg så bra recensioner för ett debutalbum. Gruppen som kommer från Göteborg spelar skön syntpop med mycket tv-spelskänsla. Lyssna på gruppens hemsida:
www.thermostatic.se

Gäst Dj för kvällen är Pär från Plasticity (GBG)

Kort Fakta:
När: 2 december, 21.00 – 02.00
Var: Kåren
Entré: 70:-, leg 18 år samt medlemskap (medlemsskap är gratis, klicka på
länken "medlem" och fyll i, man kan ej bli medlem "i dörren").

* *

Kommande:
Inga datum planerade i nuläget. Ev något mindre arr i mellandagarna.
Dags för oss att planera 5-årsfest nästa år!

* * * * * * *

På Halloween utlovade vi biobiljetter i pris till snyggast utklädning, och vi enades om att ge dem till Homer och Marge Simson. Tyvärr hittade vi er inte när vi skulle dela ut dom så hör av er till oss så ordnar vi det på något sätt.

27 oktober 05 | Look what the bats dragged in!

Den 4 november är det dags igen för en av årets roligaste fester. Vi delar återigen kåren med metalclüb för en ny Halloweenfest. Den enda skillnaden från föregående år är att vi inte har några liveband. Vi har inga som helst krav på dresscode denna kväll men det är alltid trevligt med folk som klär ut/upp sig. Vi delar ut biljetter till Tim Burtons nya film ”Corps bride” till kvällens finaste kreation.

Radium ockuperar övre bar och dansgolv medans Metalclüb huserar på nedre våningen.

Kvällens Dj´s är Paulo från Afterhour (goth/darkwave club i Örebro) och Radium zombies.

Kort Fakta:
När: Fredag 4 november, kl. 21 - 02.
Var: Kåren
Entré: 40:- samt medlemskap

**

Kommande:

Torsdag den 10 november spelar Slagsmålsklubben på Kåren. Insläpp 22.00, entré för ickestudenter 70:- (gästleg ingår i entrén), studenter betalar 40:-. Detta är inget radiumarrangemang men vi vill upplysa om det för intresserade.

Fredag 2 december - Radium, kåren. På scen: Alice in videoland och Thermostatic.

7 oktober 05 | More than a party!

En hel kväll tillägnad Depeche Mode som är tillbaka med en ny skiva "Playing The Angel". En ny Depeche Mode skiva är alltid en stor höjdpunkt för många av oss därför ordnar vi tillsammans med Bigmouth en temakväll. Den 14 oktober kör vi på K6 och det blir två våningar med DM.

Korta fakta:

När: 14 oktober, 21.00 – 01.00
Var: Restaurang K6 (Kungsgatan 6)
Entré: 20:- leg 18 år (OBS! imget medlemskap krävs)

Hälsningar,
Radium besättningKommande:
4 november - fortsätter vi traditionen och har en halloweenfest tillsammans med Metalclub. Plats, kåren. Med andra ord – dags att börja arbeta på din halloweenoutfit redan nu :)
2 dec - kåren, band TBA

8 september 05 | Konserter Kåren.

Hej alla

Kylan börjar lägga sig och kvällarna spenderas mer och mer inomhus. MF Radium har också påbörjat höstsäsongen, förra månaden var premiären i form av en videobar på restaurang K6 och nu i slutet av september äger de första konserterna rum.

Korta fakta
Vad: Club Radium
När: 30 September 2005, 21.00 – 02.00
Var: Klaraborgs Herrgård/Kåren – Karlstad
Entré: 80:- leg 18 år samt medlemsskap (klicka på medlemslänken)
På scen: Sero.Overdose [de], Militant Cheerleaders On The Move [se] &
Patenbrigade: Wolff [de]

Med full styrka ställer sig de första banden för hösten-05 på Kårens scen i MF Radiums regi. För 80 kronoer kommer du att kunna ta del av tre band, två tyska och ett svenskt kommer att visa vad de går för. De är:

SERO.OVERDOSE [de]
Tyska Sero.Overdose med säte i Berlin kommer till Skandinavien för första gången. Bandets musik passar för dem som gillar futurepop/electro i samma skola som VNV Nation, i synnerhet deras låtar Beloved och Standing samt bandet Colony 5 (är för övrigt mycket omtyckta av detta band). I Tyskland har de blivit enormt uppmärksammade och hamnar alltid i toppen på DAC – Deutsche Alternative Charts. Nu när turen har kommit till Sverige kan vi räkna med att de blir ett namn vi i framtiden kommer att bli uppmärksammade. Vill ni veta mer om bandet, besök då deras hemsida: www.serooverdose.de.

På den svenska Internetsiten:
www.movinghands.net går det också att läsa en intervju på engelska.

Militant Cheerleaders On The Move [s]
Vi kikade i vår gästbok och såg att det fanns personer som skulle vilja se bandet och vi tänkte, why not? Nu den 30 september gästar dem oss och kommer att bjuda på stenhård ebm. Ni som avgudar Nitzer Ebb – That Total Age plattan och DAF – Der Mussolini kommer att avguda dessa herrar. Paralleler kan dras till bandet, inte bara musikaliskt utan även sångmässigt. Räkna med ett röj utan dess like! Mer info på:
www.militantcheerleadersonthemove.com

Patenbrigade: Wolff [de]
Vilka är detta? Ett namn som är relativt okänt här i Sverige, men som börjar bli ett namn i hemlandet Tyskland. Patenbrigade: Wolff är SvenWolff och Lance Murdock. Sven Wolff kanske låter bekant? Det förstår viför den 29 november 2002 stod han på Kåren scen under namnet The Dust Of Basement. Patenbrigade: Wolff är hans sidoprojekt till The Dust OfBasement där musik som inte passar under det namnet skapas. Musiken är enblandning av electro/ebm/ambient och tillägnas alla kranförare i världen.På deras hemsida: www.patenbrigade.com kan du ladda ner musik från bandet och även videon till deras Clubhit ”Ostberliner Bauarbeiter”.

När vi är på kåren krävs som tidgare ett medlemskap i MF Radium. Det fixardu lätt genom att klicka in på vår hemsida: www.clubradium.net och undermenyn ”medlem” är det bara att fylla i när du är född och din e-postadress
så är det fixat.

Välkommen den 30 september! En kväll som vi sent kommer att glömma!

Hälsningar,
MF Radium

18 augusti 05 | Club Radium i höst!

Då är hösten återigen här och vi hoppas kunna bjuda på ett par fina fester. Vi har inte riktigt bokat klart allt än så det kommer mer info allt efter som. Det kommer dock att bli något färre konserter tillsvidare då det är svårt att få dom att gå ihop ekonomiskt.

Vi börjar den 2 september med syntbar på K6. Vi kommer att bjuda på både nya och gamla musikvideos under kvällen. Förhoppningsvis har vi ”happy hour” den första timmen med lite schystare priser, kolla in lite senare på hemsidan. Önska gärna musikvideos i vår gästbok då vi pga datorproblem kanske inte kan ta några under kvällen (vi jobbar på det).

Korta fakta
Datum/Tid: Fredag 2 september, 21.00-01.00
Plats: Restaurang K6 (övervåningen)
Entré: 20:- samt leg 18 år


Resten av hösten då? Den är på gång att bli färdigbokad. Så här ser det ut just nu:
2 Sept – K6
30 Sep – Kåren (band tba)
? Okt – ev Depeche Mode-tema tillsammans med Club Bigmouth
4 Nov – Kåren, halloweenkalas med Metalclub
? Dec – Kåren (obs preliminärt)

Notera i filofaxen nu små vänner.

Vi ses
Radium besättning

  MF RADIUM
©2005 All Rights Reserved